maanantai 5. tammikuuta 2015

Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta....



...mutta tänä jouluna se oli myös sitä!

Oltiin nimittäin Rukalla joulun vietossa ja siellä oli oikea talvi ja tuntureita - ja lunta!! :) Lisäksi toki myös rakkaita ihmisiä ja mainiota seuraa! Viikko meni vauhdilla upeissa maisemissa!


Toki käytiin rinteessä ja hiihdettiin, mutta tällä lomalla harrastettiin myös kulttuuria! Käytiin siskon katsomassa Rukan koulun Joululintu-musikaali, joka oli upea. En tiedä millaset taustajoukot tässä on ollu ja kuinka paljon tätä on harjoteltu, mutta ylitti mun odotukset koulunäytelmästä ihan täysin.


Esitys oli Rukan stadionilla ja sekä katsojat että esiintyjät olivat siis ihan ulkona taivasalla. Alkuviikosta ei ollut pakkasta kuin semmoset kymmenen astetta, niin tunnin seisoskeli helposti esitystä katsellen. Upeat valot, puvut, musiikki, tarina - oli poro, koiravaljakko sekä tietysti myös joulupukki ja muori. Ja loppuun ilotulitus - WAU! Lisäksi ennen esitystä sekä sen jälkeen oli glögi-tarjoilua. Hatun nosto Rukan koululle hienosta perinteestä - Joululintua on esitetty jo lähes kahtenakymmenenä vuonna!


Joulutunnelmaa haettiin myös Kauneimmista joululauluista, joita laulettiin Rukan kokouskeskuksessa. Tää oli niin suosittu happeningi, että istumapaikat ei riittänyt kaikille, vaan iso joukko ihmisiä seisoi, eikä kaikki halukkaat tainnut edes mahtua sisään.
Musta joululaulut kuuluu jouluun ja kyllä niistä tulee joulufiilis. Mikään hyvä laulajahan en ole, mutta tommosessa yhteislaulutilaisuudessa hyvin hoilottelee muitten mukana.


Toki kokkailtiin myös jouluruokia - kinkkua, laatikoita ja kaloja. Kinkku paistettiin muuten ekaa kerta ihan ite. Tai J sen oikeesti paisto, mä toimin vaan assistenttina - kuulemma oli hyvää! :)


Mun ehdoton joulupöydän must-have on tuuinki - sekin paistettiin ite, mutta äiti oli kyllä tehny vähän alkuvalmisteluja. Kiitos! Ja oli meillä myös muita laatikoita - kiitokset myös näiden kokkaajille!!


Riisipiirakat on tullu joulupöytään J:n myötä. Ehkä ens jouluna on tarjolla mun leipomia piirakoita, kun uhosin opettelevani tekemään niitä.
Pitäs muuten opetella tekemään myös muita jouluruokia! Täytyy nimittäin tunnustaa, että mä oon aina päässy valmiiseen pöytään, enkä oo ikinä tehny näistä mitään alusta loppuun asti. Ensi vuodeksi ollaan kyllä suunniteltu, että kutsuttaisi vanhemmat meille viettämään joulua - siinä onkin ihan hyvä tulikoe sitte jouluruokien kokkaamiseen!

Kalat oli tänä vuonna hyvin pitkälti oma tekemiä... tai siis ei mun tekemiä, vaan mukana olleen kalamiehen tekemiä :) Kiitos M!


R taikoi meille mökille joulutunnelman - oli valot, palloja, kynttilöitä ja koristeita. Ja oli meillä kuusikin, mut siitä ei tullu yhtään kunnon kuvaa. Kuvat on tältä reissulta nyt muutenkin vähän vähissä, mut muistikortti teki tenän - ei tainnu tykätä reiluista kahenkymmenen pakkasista.


Ja toki myös rinteessä oltiin joulutunnelmissa tonttulakit päässä. R oli värkkäilly nämäkin <3


Semmonen joulu tällä kertaa - erilainen, mutta niin IHANA! Kiitos teille kaikille mukana olijoille! Rukasta tulossa vielä lisääkin tarinaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti