lauantai 3. tammikuuta 2015

Tipaton tammikuu

Tipaton tammikuu taitaa olla Suomessa jo jonkinlainen perinne, jota on vietetty ainakin niin kauan kuin minä muistan. Jouluna ja uutena vuotena alkoholia kuluu aika monella varmaan normaalia enemmän ja myönnän että myös itse tuli glögiteltyä ja maisteltua viinejä ja muita juomia juhlapyhinä vähän reippaammin :) Tammikuu onkin hyvä aika ottaa itseään niskasta kiinni ja palata ns. ruotuun!


Tänä vuonna tipattoman tammikuun yhteyteen on YLE ideoinut 100 päivää ilman viinaa -produktion: TV-ohjelman, jossa neljä suomalaista julkkista viettää 100 alkoholitonta päivää sekä haastekampanjan kaikille suomalaisille. Kuka tahansa voi siis liittyä kampanjaan mukaan kaveri- tai työporukalla ja kerätä alkoholittomista päivistä pisteitä. Samalla joukkue voi kannustaa haastessa mukana olevia julkkiksia. Ja toki tästä kaikesta voi voittaa myös palkintoja - esim. lahjakortteja, retkeilyvarusteita tai kirjoja.


Itse pidän  tänä vuonna tipattoman tammikuun, mutta kampanjat sun muut arvonnat saa jäädä osaltani väliin. Kun tätä terveellistä elämää tässä nyt käynnistelee, niin tipaton tammikuu sopii siihen oikein hyvin. Terveys.fi-sivustolla tipattomalla kerrotaan olevan mm. seuraavia vaikutuksia: elimistö puhdistuu, aineenvaihdunta normalisoituu, verenpaine laskee, unenlaatu paranee ja pitäisi sillä olla vaikutuksia painoonkin, kun ei turhaan kerrytä ylimääräisiä kaloreita. Otan nämä kaikki ilolla vastaan! :)


Samaan yhteyteen otan myös limsattoman tammikuun. Omalla kohdalla on sokerilitkuja tullut juotua viime aikoina ihan turhan paljon, joten nyt on hyvä aika jättää nekin hetkeksi pois. Ehkä niitä ei neljän viikon tauon jälkeen enää tee edes niin mieli.

Kun jotain jättää pois, niin jotain pitää saada myös tilalle - vettä! :) Veden juonnista ja sen määrästä on ollut viime aikoina kovasti keskutelua, kun joulukuussa oli mediassa esillä juttu britti-naisesta, joka oli kuukauden ajan juonut vettä kolme liraa päivässä ja sanoi näyttävänsä sen jälkeen kymmenen vuotta nuoremmalta. Ottamatta kantaa tähän sen enempää totean vain, että oma vedenkulutukseni on ollut viime aikoina hävyttömän pientä. Yritän saada vettä jatkossa alas edes suomalaisten ravitsemussuosistusten verran 1-1,5 litraa päivässä.



Terveellinen elämä - here I come! :)


P.S. Vaikka en nyt hetkeen juokaan alkoholia ja jätän limsatkin pois, niin se EI tarkoita, että olisin raskaana. Kiitos vaan kaikille kysyjille ja vihjailijoille - EN ole raskaana! Olen lihonut ja turvonnut ja yritän tehdä asialle nyt jotain. Ugh - olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti