lauantai 21. helmikuuta 2015

Honeymoonille

Häämatka lähestyy ja matkakuume nousee. Nyt reissataankin sit vähän pidemmälle, eli Balille kuten  jo syksyn postauksessa kertoilinkin. Lentoaika kaiken kaikkiaan noin 20h!

Viimeksi ollaan oltu yhdessä oikealla ulkomaanmatkalla (kun Tallinnaa ja Tukholmaa ei lasketa) jotakuinkin neljä vuotta sitten. Tuolloin kohteena oli Madeira - karun kaunis ja upea saari. Nyt reissataan vähän pidemmälle, eikä ole oikein mitään käsitystä mitä odottaa.

Madeira 2011

Bali ei ole entuudestaan yhtään tuttu, enkä oikein edes muista, miten se valikoitui meidän kohteeksi. Jotain eksoottista ja erikoista haluttiin.

Vihkitodistus
Kun matkatoimistolle ilmoitettiin, että ollaan häämatkalla, niin sieltä kerrottiin että vihkitodistus kannattaisi ottaa mukaan. Hotellit saattavat kysellä tuollaista dokumenttia. Jaahas, että vihkitodistus - ei ollu kuulkaa mitään käsitystä, mistä moisen paperin saa. Asiaa selviteltyäni ilmeni, että kyseistä dokumenttia ei enää edes ole olemassa! Joissain seurakunnissa pappi voi pyynnöstä kirjoittaa asiasta paperin, mutta se ei ole mitenkään virallinen asiakirja, eikä tosiaan esim. meidän seurakunnassa saatavilla. Ainoa virallinen dokumentti vihkimisestä on virkatodistus, jossa näkyy vihkiaika ja puoliso. Ja virkatodistuksia saa maistraateista, eli jos tällaista paperia tarvitsette, niin suunta lähimpään maistraattiin. Tai onnistuu todistuksen tilaaminen netinkin kautta www.suomi.fi-palvelusta. Ja paperin saa muuten tilattua suoraan englanniksi, mikä oli hirveen näppärää!

Madeira 2011

Rahaa
Joulupukkikin oli kuullut meidän häämatkasuunnitelmista, sillä paketissa oli paikallista valuuttaa. Tuli aika rikas olo :) Näillä päästään alkuun, mutta täytyy kyllä ennen reissua hommata vielä lisää rupioita.

Puoli miljoonaa!

Pakkailut
Ah, tämä ei oo mun juttu. Jo pelkkä ajatus siitä, että pitäisi alkaa käymään vaatteita läpi ja kasata matkaan lähtevät jutut laukkuun, alkaa ahdistaa. Uusia vaatteita on kyllä tullu reissua silmällä pitäen hankittua :) mutta tämä pakkailuvaihe ei niin innosta. Mitä siellä nyt sit tarttee? Lämpöä on luvassa semmonen 30 astetta, joten jotain kevyttä kai... Mutta mä pakkaan aina ihan liikaa ja sit tuskastuttaa kanniskella niitä kamoja.

Näillä lähdettiin joskus viikon kotimaan turneelle :)

Oppaat
ON! Lonely Planetin toi joulupukki ja toinen matkaopas ollaan hommattu ite. Vähän ollaan näitä selailtu, mutta tällä kertaa orientoituminen reissuun ei oo ollu niin intensiivistä kuin yleensä. Arki on tällä hetkellä niin hektistä, että ei ole energia riittänyt tähän. Noh, kyllä tässä onneksi vielä ehtii - viimeistään sitten lennolla, kun koneessa joutuu jumittamaan sen lähes vuorokauden :)


Kiitos
Iso Kiitos vielä kaikille sponsoreillemme - häävieraille ja meitä muistaneille! Ilman teitä ei edes suunniteltais tämmöstä matkaa!

Hääpari kiit(t)ää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti